OBAVEŠTENJEPoštovani,

U ovom prelaznom roku podneli ste  zahtev za PRELASKE maloletnih igraca, koji su Odlukom FIBA iz SRBIJE otišli u inostrane klubove, a sada se VRACAJU.

 

FIBA Propis glasi da ce “U18 Medunarodni  PRELAZAK  biti odobren u posebnim slucajevima, kada odluku donosi Gen. Sek. FIBA..” znaci I da je I za POVRATAK maloletnih igraca u Srbiju potrebna Odluka FIBA.

Potrebno je :

•  Pismo roditelja I igraca kojim mole da se odobri povratak I razlog – istekao stipendijski ugovor, povratak sa školovanja, prestaka rada u inostranstvu roditelja….

•  Pismo – Molba srpskog Kluba u par recenica na engleskom na memorandum /sadrži: ime igraca, ime njegovog prethodnog kluba u inostranstvu i razlog koji je naveo roditelj/

Savez se obraca Toj stranoj federaciji da dobije Saglasnost ino-kluba I federacije / jer je bilo slucajeva da Stipendijski ugovor u inostranstvu još važi I Klub ga poštuje, a IGRAC POBEGNE…. Što se nikada ne dešava u Srbiji ! ?/

 

Po pribavljenoj Saglasnosti , obracamo se FIBA  I po dosadašnjoj praksi NIKADA FIBA Taksa nije naplacena.

 

Odluku FIBA kojom je igrac OTIŠAO IZ SRBIJE ima KSS, te molim Klubove/npr. KK Beko/ da mi NE DOSTAVLJAJU dokumentaciju s kojom je igrac otišao u inostranstvo, NEGO ZAŠTO SE VRACA. Može i prosta cinjenica da se igrac vraca kuci.

 

Obzirom da se obracamo FIBA, molim da pisma budu NA ENGLESKOM. 
 
Copyright © 2016 RKSZS. All Rights reserved :: powered by SystemVB